Sitemap

Amicuk Programming Answers

Media Encoder Audio Distortion

-0001-11-30   Views:0

Advertisement

I have been trying to get my settings correct for the media encoder to not distort the audio on certain video samples. It seems to be slowing down the audio so it sounds very low on DiVX5.0 Video codecs but not others. I could not find a support foru

I have been trying to get my settings correct for the media encoder to not distort the audio on certain video samples. It seems to be slowing down the audio so it sounds very low on DiVX5.0 Video codecs but not others. I could not find a support forum for the Encoder, so I am posting here.
Can anyone help me with any references or resources for making the encoder not distort the audio samples when converting video files? I have tried multiple transcode settings and the distortion seems to be source dependent. Some files work, some do not.
Is there some sort of work around, like extracting the audio, then repasting it to the converted video? Or converting my DiVX5.0 files to a more compatible format? That's all I can think of right now, but I would much rather modify the settings within the Encoder to work correctly the first time through. Perhaps some sort of divx5.0 plugin? I will be looking for more solutions. In the meantime, any help would be greatly appreciated.
Sincerely,
James

The replay answer
Advertisement
If you're looking to edit Divx files, the others have offered good advice.  If you're looking to create Divx files, I recommend using an external convertor rather than AME.
By the way, the AME forum is below:
http://forums.adobe.com/community/ame

Go to See the other 7 answers

Media Encoder Audio Distortion

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I have been trying to get my settings correct for the media encoder to not distort the audio on certain video samples. It seems to be slowing down the audio so it sounds very low on DiVX5.0 Video codecs but not others. I could not find a support foru[More]

Adobe Media Encoder: Audio won't export with video

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I am trying to convert an AVCHD video for viewing on my iPad 3. I use Adobe Media Encoder and select the iPad 2 settings (1920x1080) and it exports the video perfect, but no audio. I have "Export Audio" checked off. I tried it with 5 other setti[More]

Premiere CC and/or Media Encoder audio bad renders

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Occasionally, but not always, when I export a timeline to Media Encoder queue, the video renders out with no audio. I have not found a repeatable way to replicate this, but when it happens, it really blows up my workflow. Typically I: Import a ProRes[More]

Media Encoder audio glitches in all rendered video files

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Recently Media encoder starter adding glitches to all render video files in the audio track. It will sporadically cut in and out from a different audio track from different video file. Has anyone else had this recent problem?If you're looking to edit[More]

CS4 Media Encoder Audio Problem

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I have noticed other posts with a similar problem, but I'm surprised to see no solution.... I am converting from .FLV's to .F4V. Video outputs fine but the audio sound stops after a few seconds from the beginning. I have tried many different settings[More]

Premiere/Media Encoder Audio Export issue. Loud skipping audio.

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

This has now happened several times to me. Extemely frustrating. Has anyone had this issue before? I don't know how to explain it well. See the attached video. This is the worst its been, the other times is it not quite this loud/long.http://forums.a[More]

Media Encoder -- Audio -- Advanced Settings -- Precedence -- What is the difference between the two options presented here and how does it effect the final file?

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I see no literature in any of the manuals that explains this option -- what is it exactly and how does it work?endasil wrote: Um...have you compared when specifying v = 0x0FFFF, as an arbitrary example? Edit All right I'll be a little more specific.[More]

Media Encoder CC audio question

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I have a ProRes standard def file (.mov) with 2 stereo pairs of audio.  I am trying to export it to a DVCPROHD Quicktime (.mov) with the same audio configuration.  This seems to be impossible.  My audio export options as a Quicktime file with this co[More]

Media Encoder CC hangs when working with 96/24 audio

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Title says it all! Has anyone else had this problem with Media Encoder CC? I just upgraded from CS5.5 to CC, and there were no issues with encoding 96/24 audio with CS5.5. I can reduce the audio files to 48/16 and theres no issue, but all the asset f[More]

Export Media in Premiere Pro CS6 ONLY produces an Audio File in Media Encoder

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

First, all the system info: Windows 7 Home Premium Service Pack 1 Intel HD Graphics 3000 Display Adapter I’m using Premiere Pro CS6 Version 6.0.5 (001  (MC: 264587)) “Mighty Kilt” Version 6.0.3.1 (64 Bit) of Adobe Media Encoder CS6 Other Adobe applic[More]

Adobe Media Encoder CC 2014 + Dynamic Link = no audio!

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

When exporting to any file from AE via Adobe Media Encoder CC 2014 (8.0.1) rendered file has no audio at all. When importing AE comp with audio to Premiere CC 2014 imported track doesn't have audio. Problem is somewhere in dynamic link. How can we ex[More]

Hot
I am trying to log changes to a table, including deletes. The trigger is working effectively for INSERT and UPDATE, but does not capture the data from the row when I create a DELETE trigger.   I have tried various trigger syntax methods to capture th [More]
Just bought macbook pro retina. have had iPhone 4s for two years and use it to tether my iPad to regularly no problem. however the macbook pro won't connect to the iPhone via bluetooth. it recognises it's there and a connection code is displayed, but [More]
Lately iTunes has been loosing my music tracks(the grey exclamation point). I have the itunes music folder,xml, and database file all on a NAS that I connect to with my powerbook over wireless. I also connect to this library from a desktop pc over wi [More]
I wiped the Hard Drive and clean installed to OS X Yosemite. For Some reason, some of my Time Machine back ups disappeared or got deleted and it wasn't even full. I had back ups from 2011 and now it only starts from 2013 of June. Next....when I try t [More]
Hi,  I'm new at LabVIEW and I'm working on a code that has to acquire data from a measurement device.This device only has a USB output so I have to work with it. As far as know the block that is used to refer a external port is VISA resource name. I [More]
Hi Experts, I have an issue with my XI JDBC adapter.  Once a job gets sent through XI (from nonSAP to XI to SAP), the JDBC adapter is required to write a confirmation in the database that the job was processed in SAP. When I go into my Adapter Monito [More]
Hello. I have a pdf file stored in a blob column of DB. Can I include this column (containing the pdf) in a report and shows the pdf contents in that report? How? Thanks. Rosa Paz EspinosaHi, Assign a hyperlink is the only way to accomplish Open file [More]
Hi, Pls provide me FM to access the relationship details of the transaction BP to access from buffer. thanks,Hi Shantha, You can use FM BUPA_RELATIONSHIPS_READ, to read it from buffer. Kind regards, GarciaRead other 2 answers [More]
I have to write a procedure to update the existing records. I have one staging table and one decode table. staging table is obtained from a interface with cross join of two tables X1 and X2 and lookup with DECODE table. DECODE ITEM_ID ITEM_CODE STORE [More]
I am using  BizTalk 2013.   X12_00501_820 schema comes from biztalk in-box schema with a tiny little change to add annotations such as subdocument_creation_break="yes" to enable spliting. For my testing, I applied subdocument_creation_break in l [More]