Sitemap

Amicuk Programming Answers

Null Values from a Data Source

2015-10-11   Views:0

Advertisement

This is more of an implementation question than a troubleshooting question. Also, since I've been unable to find any documentation on this I was wondering if anyone has come across this behavior or found a bug with it. Yesterday I was working on an a

This is more of an implementation question than a
troubleshooting question. Also, since I've been unable to find any
documentation on this I was wondering if anyone has come across
this behavior or found a bug with it.
Yesterday I was working on an application to explore some
proof of concept aspects of Flex for an application I'm developing.
I started running into a problem with Flex Data Services throwing
back an 'Unknown Property: "clientaddress1"' error whenever I tried
to update data. It seemed that whenever I tried to update a record
in the database it would thrown the Unknown Property error. I spent
a good chunk of the day trying to figure out what was causing this
and finally gave up and called it a day.
This morning I was reassessing what the problem was and
trying to find the differences between my database and my code and
I stumbled upon the fact that I could add no records and modify
them without a problem, however if I tried to access an existing
record and update it I'd get the Unknown Property error.
I start analyzing the database and found that I'd configured
the database to use null values for empty values and the records
that I created with the database had null values, however, any of
the values inserted from Flex were inserted as blank values. As
matching my action script class as clientaddress1 = ""; So, upon
further testing I fould that Flex was not processing the null
values correctly, so that when it came back and rightly generated a
Conflict Error...and then called AcceptServer() it was unable to
find the clientaddress1 property of the class.
Also, if any of the properties in the database are null it
throws the same error. Basically it seems to have invalidated the
object just because one value was null. So if all of my values from
the DB are set to something and only one field is set to null it's
still throwing the error on the first alphabetical item of the
properties.
I can resolve the problem by not using null values in the
database, but...what sort of effect would this have on someone
working with a large legacy database that extensively uses nulls
for undefined values?
Also, if a Flex guru could explain the reasoning for this
happening I would greatly appreciate it!
Best regards,
Chris Maloney

The replay answer
Advertisement
I realize that I didn't clarify that I am using ColdFusion
for getting the data. This class was generated by the Create CFC
wizard in Flex Builder.
package com.generated
[Managed]
[RemoteClass(alias="components.generated.clients.Clients")]
public class Clients
public var clientid:Number = 0;
public var clientfirstname:String = "";
public var clientlastname:String = "";
public var clientaddress1:String = "";
public var clientaddress2:String = "";
public var clientcity:String = "";
public var clientstate:String = "";
public var clientzip:String = "";
public var clientphone:String = "";
public var clientemail:String = "";
public function Clients()
}

Go to See the other 6 answers

Null Values from a Data Source

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

This is more of an implementation question than a troubleshooting question. Also, since I've been unable to find any documentation on this I was wondering if anyone has come across this behavior or found a bug with it. Yesterday I was working on an a[More]

Unable to find data source null [Caused by: jdbc/Apps1DataSource not found]

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi, I am using OA Adapter which listens to an EBiz HRMS event, and I am encountering the following error in $Home\j2ee\oc4j_soa\log\oc4j_soa_default_group_1\oc4j\log.xml while registering the ESB service. Error details: <MSG_TEXT>Failed to process c[More]

Refresh data source view gets 'column' argument cannot be null

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

When I try to refresh a data source view in SQL Server 2008 BIDS, I get the error: System.Data   'column' argument cannot be null.  Parameter name: column.   How to resolve this?  The underlying tables have no data yet.Hi PCSQL66, The error message s[More]

Data source value for data source reportData was null

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

hi i'm using struts 2 and jasperreports my problem is it generate a pdf file with labels but no data in it.. and when i try to look at the logs of my sun application server it says Data source value for datasource reportData was null. reportData is a[More]

Null pointer in Data Source deployment in WebLogic 8.1

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I'm using WebLogic 8.1 in Eclipse 3.0. In the Weblogic console, my datasource tests out fine. But when I startup the WebLogic Server in Eclipse I get the error: Data Source "Datasource-Secondary" deployment failed with the following error: null.[More]

Microsoft Access Text Driver missing! and ...Cannot initialize the data source object of OLE DB provider "MSDASQL" for linked server "(null)".

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

In order to use OpenRowSet, I installded Microsoft Access Database Engine 2010. However, I could not find Microsoft Access Text Driver in Drivers of ODBC Data Source Administrator.  Could I get some help with that? Thank you very much!I am local admi[More]

SSRS CatalogItem method not working for deploying a shared data source

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I have been working with the SSRS CreateCatalogItem method to deploy reports to a SSRS 2012 in SharePoint integrated mode with SharePoint Server Enterprise 2013. I am using Powershell. The CreateCatalogItem method works fine when I deploy RDL files,[More]

Update Routine to populate 0VENDOR from either of the 2 data source fields

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi, I have a requirement to write an update routine for 0VENDOR based on the below logic : Create routines to populated BW Info Object u201CVendoru201D (0VENDOR) based on the following logic: IF field u201CVendoru201D (ITM_VENDOR_ID) is populated fro[More]

Unable to connect with new Data Source

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi everybody, After many developpment, I finally get my class to do what we need with crystal and webi report using Rebean and RAS SDK's. But, today we found a special case that I was thinking to solve following examples but the solutions given by th[More]

ADF application to access WLS data source .

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi, I have developed an ADF application in Jdeveloper 10.3.3 and deployed on Weblogic server. Now I want my application to access the data from data source created in WLS. I have created a data source (ds_demo) using the WebLoigc server option Servic[More]

Using DAO using a JDBC data source with struts

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hello, I have created a number of Data Access Objects and Transfer Objects to use in a non EJB, struts web application I am developing. I had tested these with a kind of a Service Locator custom class to provide access to a JDBC connection. My custom[More]

Hot
Hi All, our auditors wanted a report, basically FBL3N + the vendor name, i tried using tcode O758 to just add the vendor number there but looks like i have to add in BSEG inorder for it to appear in O758. so i created a query which does this. I was a [More]
I have noticed since installing Lion that many dialog boxes, mostly with Apple applications, take forever to populate folders and icons. I get the spinning beachball of death and it takes anywhere from 30 seconds to a minute to populate.  I have run [More]
I recently D/L installed CS 2 on my Windows 7 desktop. Thanks Adobe, it's great for me. However, when I open a folder in PS or AI to select an image, the thumbnails in the folder are inverted. Strangely, this doesn't happen on my Windows 7 laptop. Ca [More]
Hey All, I have an iPhone 6 with Rogers in Canada. I'm moving to the States in a few months and I would like to know if I will be able to use my iPhone 6 with T Mobile's LTE service. Rogers said they will unlock my phone for INTERNATIONAL use. But I' [More]
Hi all, I'm working with JSF 1.2 R.I. and I would like to add some javascript to my datatable to be able to control the onclick event on a row. At the moment I have just added a checkbox to be able to know which row the user wants to select but I'm n [More]
I have FB4.5 premium installed, and have bought an upgrade license to the "for PHP" version. I downloaded the 2 files from the adobe web site (only V4.6 seems to be downloadable now) - that's FlashBuilderPHP_4_6_LS1.7z and FlashBuilderPHP_4_6_LS [More]
How to implement data level security in BI Publihser?. I am using Obiee enterprise edition and bi publihser. My requirement is to show data based on User- Region relation ship. User A - belongs to Eastern Region User B - belongs to Southern Region so [More]
I have a JPanel with some components in it. One of the components is JTextField which takes an employee number. Adjacent to that JTextField is a JButton. When that button is clicked I have to open another window where I let the user search for employ [More]
My last name is pronounced with a long "a" like in "baker." How can I train Siri to not pronounce it like "backer?" I've tried adding the phoenetic field to my contact record but that just messes up the sort order of the reco [More]
PSE 8 using Windows7 and Norton.  System goes to initializing and runs for 30sec but does not download any pictures.  PSE 7 worked fine.  It is like PSE8 cannot find files or Norton blocks the connection.  What action should I take?  Have spent hours [More]