Sitemap

Amicuk Programming Answers

Strange Database issues while trying to create new user through EM...

2015-10-11   Views:0

Advertisement

I'm attempting to configure my local Oracle 11g database in order to create a Content Server user in order to setup a Fatwire installation. I'm getting some strange issues with my database that I was hoping maybe someone could help me out with. The g

I'm attempting to configure my local Oracle 11g database in order to create a Content Server user in order to setup a Fatwire installation. I'm getting some strange issues with my database that I was hoping maybe someone could help me out with.
The guide I'm following starts with this:
+1. Determine the Console Server port:+
a. Open the emoms.properties file in a text editor. The file is located in:
+<ora_home>/<servername>_<SID>/sysman/config/+
b. Find the line,
oracle.sysman.emSDK.svlt.ConsoleServerPort
and make a record of the port number value at the end of the line.
When I open the emoms.properties file in Notepad++, I'm unable to read the contents - it's all symbols/jibberish.
The next step says this:
+2. Log in to the Oracle Enterprise Manager console:+
a. Execute the following command: emctl status dbconsole
When I execute that command I get the following error:
Environment variable ORACLE_UNQNAME not defined. Please set ORACLE_UNQNAME to database unique name.
The third step says this:
Open a browser and go to the URL highlighted in bold in step a above. If you see
a “Security Mismatch” error, ignore it (the error appears if you are using a selfsigned
certificate).
I skipped to this step because I'm assuming the link it wants me to go to is my EM console (https://localhost:1158/em/console/aboutApplication), however when I browse to that URL I get the following error:
503 Service Unavailable
Service is not initialized correctly. Verify that the repository connection information provided is correct.
Clearly, something isn't right here. What's going on? Any help would be appreciated.

The replay answer
Advertisement
Alfonso Vicente wrote:
Did you try what I suggested?Yes, thanks for the advice. Now I'm having some additional issues. When I run emctl status dbconsole I get the following error:
OC4J Configuration issue. C:\app\john.smith\product\11.2.0\dbhome_1/oc4j/j2ee/OC4
J_DBConsole_ORCL-SMITH.company.com_localhost_orcl not found.
This is appearing after I made the appropriate changes to the emoms.properties file and set ORCL_UNQNAME to "localhost_orcl" <-- is that correct? the path to my emoms.properties is:
C:\app\john.smith\product\11.2.0\dbhome_1\localhost_orcl\sysman\config
Here is my emoms.properties file, does this look right?
#Mon Mar 19 17:56:05 EDT 2012
oracle.sysman.emSDK.svlt.ConsoleServerName=localhost\:1158_Management_Service
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepPwd=2ad171ddf6ce91aebf1c2f2c371ee5a315591a1be21f37965a88d54126d7528aa1091f543569e58b
emdrep.ping.pingCommand=/bin/ping -c 3 -w 30 <hostname>
em_oob_shutdown=false
LargeRepository=false
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepPort=1521
em_email_address=
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepPwdSeed=8622625238442107993
em_oob_crash=false
em.oms.dumpModules=omsThread,repos
oracle.sysman.emRep.dbConn.statementCacheSize=50
oracle.sysman.db.isqlplusUrl=%ISQLPLUS_PROTOCOL%\://%ISQLPLUS_HOST%\:%ISQLPLUS_PORT%/isqlplus/dynamic
em_oob_startup=false
oracle.sysman.emSDK.svlt.ConsoleServerPort=4889
em_from_email_address=_NOT_AVAILABLE_
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepPwdEncrypted=TRUE
oracle.sysman.db.isqlplusWebDBAUrl=%ISQLPLUS_PROTOCOL%\://%ISQLPLUS_HOST%\:%ISQLPLUS_PORT%/isqlplus/dba/dynamic
oracle.sysman.emSDK.svlt.ConsoleServerHost=localhost
em_from_email_name=_NOT_AVAILABLE_
oracle.sysman.emSDK.svlt.ConsoleServerHTTPSPort=1159
em_email_gateway=
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepServer=localhost
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepSID=NO_VALUE
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepConnectDescriptor=(DESCRIPTION\=(ADDRESS_LIST\=(ADDRESS\=(PROTOCOL\=TCP)(HOST\=localhost)(PORT\=1521)))(CONNECT_DATA\=(SERVICE_NAME\=orcl)))
oracle.sysman.emkeyfile=C:\app\john.smith\product\11.2.0\dbhome_1\localhost_orcl\sysman\config\emkey.ora
em.ip.ui.enable=true
oracle.sysman.eml.mntr.emdRepUser=sysman
oracle.sysman.emSDK.svlt.PublicServletEnabled=true

Go to See the other 15 answers

Strange Database issues while trying to create new user through EM...

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I'm attempting to configure my local Oracle 11g database in order to create a Content Server user in order to setup a Fatwire installation. I'm getting some strange issues with my database that I was hoping maybe someone could help me out with. The g[More]

Strange import issue .. no longer works in 2.6 or Beta 3

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Strange import issue. I use LR-2.6 everyday but have only played around with the LR-3 for a limited amount of time so the other day I decided check it out and tried to import a handful of RAW(canon) files on a SDxc-8g card via a USB card reader. I se[More]

Access database issue in SQL Plus

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi Friends, I download a oracle 10g to install sql Plus without create database. (I download client and does not find SQL Plus) I can ping database server from client PC and also set up a TNS. However I got a error ORA 12504 --TNS:listener was not st[More]

Strange Printing Issue With New HP & Pages

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Hello! I have a very strange printing issue with a new HP printer. I have written pages documents heavy in Texts which are located within tables. The documents print fine on a Cannon and Epson printer and look great but when I print the document on m[More]

What is the "No database index" means when you Creating Secondary Indexes?

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

HI,    I'm Creating Secondary Indexes in the maintenance screen of the table(se11)    There are three options under "Non-unique Index":    1.Index on all database systems    2.For selected database systems    3.No database index My questions is[More]

Strange performance issue with 3510/3511 SAM-FS disk cache

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi there! I'm running a small SAM-QFS environment and have some strange performance issue on the disk storage part, which somebody here might be able to explain. Configuration: one 3510, dual controller, RAID-5 9+1, one hot spare and one disk not con[More]

Database issue in TM

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Hi, Can someone throw light how we access or find out if there is any  database issue or where fine tuning is required for improving ABAP performance using tcode sdf/mon. Currently when I enter into transaction and select SQL trace etc we only get in[More]

Cloud Database issue:-Timeoutexpired. The Timeout perion elapsed prior to completion of the operation or the server is not responding

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I am facing following issue in cloud database Issue:  Altering any stored procedure in cloud database, Application throwing time out issue. If same stored procedure running in backend(SQL),it's executing without delay i.e. executing in 3 sec, not sur[More]

CO-PA for good issue documents are not created

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Dear All We are using both account & cost based CO-PA , actually the problem is this that when we are doing the sales cycle, after billing my CO-PA document created  but the same when I do delivery COGS document not created  ,actually for sales I am[More]

Database issue? Client issue?

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

very similar sql statements. if it returns less than 100 rows, it takes 1 second, which is acceptable. But when it returns 1000+ rows, it takes 10+ seconds, which is not acceptable. My question is, is it the database issue? or because of the network/[More]

Strange Catalog Issue or bug. Help, photos disappeared help?

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

My images disappeared in the catalog. They are not missing, they are just not visable. I think there is a bug in the Fliter section. Let me explain. I have one Main folder with 5 Sub folders. All those folders contain random amounts of images. (i.e.[More]

Hot
Hello all, I am working on Creating sales order for Global Bike Inc case. But when I enter the material and quantity number and click check mark it says "Item category TAN is not defined". Can some body help me how can we define TAN or why it is [More]
Hello script mavens, I need help with starting a script that does the following: -within a base folder it takes an inventory (list?) of all the files (which happen to be image files). -creates a new folder inside the base folder and calls it imagesX [More]
Hello, I am writing a script for Illustrator. I created a palette with some buttons. I like to keep the palette open while working in Illustrator. The problem is, that the buttons dont work. For example, I have a delete button that should delete my a [More]
Yesterday I got my AirPort Extreme 802.11N. Hooked it up to the computer and PS3 and got wireless internet on both with no problem. What I'm having a problem with is being able to access the computer or external hard drive (connected to the AirPort) [More]
I have a curious situation in which the findByProperty method is returning the same record twice. I have only two records in the file for this test, and they are both tied to the same contact ID. But, instead of bringing back both records, it brings [More]
Hi @ll It seems that Microsoft has updated thier MFC-Library interface. Since the last windows update, neither the clock on the front nor the MSI-Software bundle (Media Center, PC-Alert, ...) on WINXP works anymore. Do you know anything about this *l [More]
Is it possible to burn DVDs of clips with a working timeline so that others, not working with Final Cut can view the raw data and be able to discuss the material in reference to time? IE..."I think we should use Clip number 10.26.08.526 from 4:23 to [More]
Hi All, I have one report that is executing every week by batch job. If the employee position is changed or new hire taken place in the previous week, then it has to fetch that data and send it an email to manager. For example: if the employee positi [More]
Installing 9 starts and then a DOS SETUP command box appears, asking to insert Disk 1 DOS Install floppy in drive a: It then fails to do the 9 install, no matter what I do. It simply fails ! I tried installing in SAFE MODE, but still does the same th [More]
Hi, All! there has a little program written using swing can run perfectly right by appletviewer but when runned throught IE there has always an error shows: can't be instantiated. why? do i need download some plug-ins from microsoft? or sth else misc [More]