Sitemap

Amicuk Programming Answers

Thumbnails present but not populated with photo's

2015-10-11   Views:0

Advertisement

Help! Both the Events and Photo thumbnail boxes are all present but they don't include the photo's. When I open events all the photo boxes are visible - but empty. Trying to open a photo results in a "!" indicator. Over 6,000 images at stake, an

Help!
Both the Events and Photo thumbnail boxes are all present but they don't include the photo's. When I open events all the photo boxes are visible - but empty. Trying to open a photo results in a "!" indicator. Over 6,000 images at stake, any help appreciated.

The replay answer
Advertisement
Welcome to the Apple Discussions. The "!" means that the library has lost the file path to the original file. This happens when there has been an interruption to iPhoto while it is writing to it's database file, Library6.iPhoto. Moving, renaming files or folder inside the library package while in the Finder is another way you can get that indication. Try the three fixes below in order as needed:
1 - launch iPhoto with the Command+Option keys depressed and follow the instructions to rebuild the library. Select the first three options.
2 - rebuild the library using iPhoto Library Manager as follows:
Using iPhoto Library Manager to Rebuild Your iPhoto Library
1 -Download iPhoto Library Manager and launch.
2 -Click on the Add Library button, navigate to your User/Pictures folder and select your iPhoto Library folder.
3 - Now that the library is listed in the left hand pane of iPLM, click on your library and go to the File->Rebuild Library menu option
4 - In the next window name the new library and select the location you want it to be placed.
5 - Click on the Create button.
Note: It may take some time to create the new library if you have a lot of photos. Report back on how long it took and how many photos you have in the library so we can give other users an idea of how long it may take.
3 - start over with a new library and import the Originals folder from your original library as follows:
Creating a new library while preserving the Events from the original library.
Move the existing library folder to the desktop.
Open the library package like this.
Launch iPhoto and, when asked, select the option to create a new library.
Drag the Originals folder from the iPhoto Library on the desktop into the open iPhoto window.
This will create a new library with the same Events as the original library if you have the Finder checkbox unchecked in the Events preference pane.
TIP: For insurance against the iPhoto database corruption that many users have experienced I recommend making a backup copy of the Library6.iPhoto database file and keep it current. If problems crop up where iPhoto suddenly can't see any photos or thinks there are no photos in the library, replacing the working Library6.iPhoto file with the backup will often get the library back. By keeping it current I mean backup after each import and/or any serious editing or work on books, slideshows, calendars, cards, etc. That insures that if a problem pops up and you do need to replace the database file, you'll retain all those efforts. It doesn't take long to make the backup and it's good insurance.
I've created an Automator workflow application (requires Tiger), iPhoto dB File Backup, that will copy the selected Library6.iPhoto file from your iPhoto Library folder to the Pictures folder, replacing any previous version of it. It's compatible with iPhoto 08 libraries and Leopard. iPhoto does not have to be closed to run the application, just idle. You can download it at Toad's Cellar. Be sure to read the Read Me pdf file.

Go to See the other 5 answers

Thumbnails present but not populated with photo's

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Help! Both the Events and Photo thumbnail boxes are all present but they don't include the photo's. When I open events all the photo boxes are visible - but empty. Trying to open a photo results in a "!" indicator. Over 6,000 images at stake, an[More]

I recently moved all of my photos from one portable drive to a new and much larger one. I use LR 5 and and all of the folders now have a ? in their folder icon. The thumbnail is there but no actual photo. How do i reconnect them?

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

i recently moved all of my photos from one portable drive to a new and much larger one. I use LR 5 and and all of the folders now have a ? in their folder icon. The thumbnail is there but no actual photo. How do i reconnect them? Jim Boehme [email pr[More]

I use an external HD (WD My Passport) to store my iPhoto photos.  When I backed these up on another EHD (WD My Passport Ultra), thumbnails, and a lot of the photos did not copy (show "!").  Now 1st HD says its on a locked volume?  What happened?

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I use an external HD (WD My Passport) to store my iPhoto photos.  When I copied these up on another EHD (WD My Passport Ultra): thumbnails, and a lot of the photos did not copy (show "!").  Now 1st HD says its on a locked volume?  Why? Right bef[More]

When I drag a photo to the timeline on iMovie, a different photo appears.  I've tried recreating thumbnails, and also created the problem photos in a test library.

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

When I drag a photo to the timeline on i-Movie sometimes a different photo, or even a video appear and sometimes it is just a black screen.  I've tried recreating thumbnails, and even copied the problem photos into a test library, but still can't get[More]

How can you change the thumbnail selected for an Album in Photos?

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I'm having difficulty changing the photo that is automatically selected as the thumbnail on an iPad Air and iPad Mini.  How can I change this, and what parameter governs which photo is selected? There are a number of threads about changing the name,[More]

In iPhoto, the thumbnails do not match the real photo, they repeat often the same 15 photos over and over

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

My iPhoto 9.3.2 (670..63) in Mountain Lion is repeating a grouping of thummnails whose photos when you click do not match.  I have called Apple Care and have reinstalled a new iPhoto library and still have the problem.  We did al this after the updat[More]

Iphoto shows correct thumbnail but does not show master photo or shows wrong master photo

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

iPhoto has been working fine for me for 2 years.  But yesterday I started noticing problems with the photos when scrolling thru all the photos in an event. When viewing the event, I can see all of the correct thumbnails for the photos in the event. [More]

In iPhoto, I can see the thumbnails but not the full-size photos

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

In iPhoto, I can see the thumbnails along the bottom but I can't see the full-size photos - I just see a black screen. What should I do?There are several possible causes for the Black Screen issue 1. Permissions in the Library: Back Up and try rebuil[More]

HT2638 Hi, My Iphoto (on Mavericks) shows me a thumbnail but actually it is another photo whan you open it up...any idea what the problem could be? big thanks!

Category:DefaultRelease time:2015-11-21Views:130

This has happened since my snow leopard update to be fair. I continuously mess up all of my "events" with photoes that shoul now be there due to this mistake. Anyone know something about it? Big thanks in advancegiven the time this problem has e[More]

Syncing thumbnails in library with deletion of photos from disk?

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

After I delete some photos directly from the disk, iPhoto's thumbnails still remain the same. Only when I try to open an image do I get a black alert box, implying that the original file is missing. Is there a way to automatically sync the library to[More]

No thumbnails appear in iweb media for photos

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Back in Jan, this question was asked but I could not find the answer to this topic and it had a green star. Sorry to be redundant but this just happened. Could someone please help me out ? Thank you in advance. When I select media on iWeb, iWeb pulls[More]

Hot
Dear Experts, I hope this is not a stupid question, I have searched the forums but cant find a similar post: I am looking for a report that will help me to identify all of my roles (we only use single roles) that contain a specific purchasing org.  I [More]
How do I upgrade elements 10 to open raw files from my canon 70d?Normally, if there are any updates for your version of PSE then they should be offered to you automatically.  However, you can also check if there are any new updates by going to: Help [More]
I just installed Photoshop Elements 12 after my new computer program on Microsoft  8.1 would not support my old Photoshop Elements 5.  In Photoshop Elements 5 my 34000 photos were stacked.  All my photos were uploaded to the new Photoshop Elements 12 [More]
I partitioned my Mac Mini, giving it 15GB of space. Went into install and I get: Setup is inspecting your hardware configuration_ for maybe a second. Then I have a black screen. Anything particular I'm doing wrong? I've heard that you may need an App [More]
My iTunes recently stopped displaying other languages. What used to be songs in japanese or korean (hangul) is now displayed as block texts. These languages appear on all other programs on my pc. ONLY ON ITUNES does it do this. To test, i even put my [More]
Hello, I am not sure if this is a Flash Builder topic or a Flash Catalyst topic or I am guessing it is both. I  have a Catalyst that contains multiple flv clips. I am discovering that  when you play a video and then you decide to navigate to another  [More]
Hi, We want to add new text field in the material master in purchasing view. Please guide... Thanks HSPhi, It can be done with the help of ALE( Application link data).. Activate SAP Enhancement MGV00001....this can be done with the help of the ABAP c [More]
Hi, I run Depreciation posting AFAB as test run. Processing completed without errors. Next I run AFAB .I have diagnosis u201CThe last posting run in period 010 2009 was terminated by an error. Before any more posting runs are performed, you must rest [More]
Hello! I have a report with 5 columns. I am trying to create a link in one of the columns of the report . I want to select the link and redirect to a form which would edit the row of another table based on the link. I managed to create a link to the [More]
I can't get it what is wrong...given this faces-config.xml <faces-config xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee"      xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"      xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/j [More]