Sitemap

Amicuk Programming Answers

WRT54g at a loss.....

2015-10-11   Views:0

Advertisement

Well, after a long storage hibernation, i got internet at the new home and hooked up the ol'e wrt54g, did a master reset and back to the factory defaults. My wired connection works great, but no wireless. The router see's the wireless computers, and

Well, after a long storage hibernation, i got internet at the new home and hooked up the ol'e wrt54g, did a master reset and back to the factory defaults. My wired connection works great, but no wireless. The router see's the wireless computers, and I even got it to work with some tweeked settings in advanced wireless without security. As soon as I try and implement WEP or WSA, NO GO. None of the laptops in the house can use the net, yet they are connected and show a strong signal to the router, I have played with this thing all day and would like any suggestions.......... I have read every step by step setup I can find, im using the encrypted keys for the security settings but no internet for wireless...Help please 
Solved!
Go to Solution.

The replay answer
Advertisement
Try to upgrade the firmware on your router.
Connect the computer with the Ethernet cable to the router.
Download the latest firmware from Linksys website and save it on your computer. Open the setup page of the router. Click on Administration tab and go to Firmware upgrade sub tab. Browse the firmware file that you have already downloaded and upgrade it on your router.
After upgrading the firmware on the router, it is recommended that you should reset the router and reconfigure it. Press and hold the reset button on the router for 30 seconds. Release the reset button and wait for 10 seconds. Power cycle the router and reconfigure it. 
Change the wireless settings. Change the SSID to create a new wireless network. Change the wireless channel to 11.
Change the security mode to WPA personal. Enter the password for the wireless network.
Now try to connect to the new wireless network on your laptop.
If it is connected to the wireless network then check the IP address on your wireless computer.
How many wired and wireless computers do you have?
Who is your Internet service provider?

Go to See the other 3 answers

WRT54G v6 packet loss, plz help!

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I have a WRT54G V6 router with 1.01.1 latest firmware. I've noticed that after about 2 days of use, the router starts dropping massive packets. it's on a cable modem feed. What i normally do afterwards, is reset the router (unplug the power cable, pl[More]

WRT54g at a loss.....

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Well, after a long storage hibernation, i got internet at the new home and hooked up the ol'e wrt54g, did a master reset and back to the factory defaults. My wired connection works great, but no wireless. The router see's the wireless computers, and[More]

WRT54G intermitent signal loss

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Hi, we have been using the WRT54G for a while now, with one wireless desktop, one wireless laptop, and one wired desktop. We have had few problems until recently, when we added another wireless laptop to the network. The problem is that about 3-5 tim[More]

Have to reset WRT54G after a power loss

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Hi, I have a WRT54G ver 2 running firmware version 4.21.1.  "Keep Alive" is enabled for the PPoE connection to my provider. My two problems: 1) Anytime I encounter a power loss I have to reset the router and then of course reconfigure it.  In th[More]

Problems with connecting to internet after power loss w WRT54G v3

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I'm having problems connecting to the internet after a power loss with my WRT54G v3 wireless router.  I'm at the latest firmware version (4.21.1).  I found similar problems with the V2 version of this router.  After a power failure, I can access the[More]

PB G4 to WRT54G Ping Times with Packet Loss!!???

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

This morning when I woke up my PB G4, my Airport couldn't find my network. Found out that my father had turned off the modem and router because his Dell, which is wired to the router, had slow connection to the network (10 MB/ps or less, I think). I[More]

WRT54G v7 losses speed from 90Mb/s to 10Mb/s

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I have Internet connection with speed 100Mb/s. Actual speed is approx 90Mb/s when connecting directly. But when connecting through router WRT54G v7 speed is lost, then it is approx 10Mb/s. How it can be fixed? What is the problem? I use wired connect[More]

WRT54G (Ver 4.): Does Not Keep Config on Power Cycle/Loss

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

I have a WRT54G version 4 wireless router with firmware v4.21.1...think is latest. I noticed when I get a power blip at home the interenet connection goes out. It was driving me crazy for awhile but luckily I had done a backup of my configuration. If[More]

WRT54G Problem with connectivity loss

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

Unit is 4 months old. ALL lights work. Used w/ Comcast Cable. Every 10 mins I lose total wireless function. I pull the pwr jack & it comes back up. It will not come back up unless I repower the unit. Cable box is certified ok. This is driving me out[More]

WRT54G V5 Port Forwarding Configuration Loss

Category:DefaultRelease time:-0001-11-30Views:130

Hi All... Having a strange issue with my router item listed above. I go into the router and forward a list of about 12 ports for online gaming (in order to improve my NAT to "open"). Everything works fine for about ten minutes and then my NAT go[More]

Problem with WRT54G and DSL NAT router

Category:DefaultRelease time:2015-10-11Views:130

I have a WRT54G connected to a Westell DSL NAT router. I would like to be able to allow incoming connections to my FreeBSD server. The Westell router allows me to set IP Passthrough (they call it "Single Static IP"). This gives the WRT54G the ou[More]

Hot
Can anyone tell me what I would use to set the command prompt? On HP-UX, I would reset the PS1 variable... i.e. PS1=" \$ID @ \$HOST | \$PWD --> " On Linux, I would reset it as follows: i.e. PS1=" \u @ \h | \W --> " Neither of the [More]
Can't succeed in downloading pix using a card reader. Desired pix moved to an album, then export selected. In dialog box, file export and album name are selected, jpg extension selected, pixel size changed and use extension is selected. The jpg file [More]
Downloading using wifi is very slow for my ipad may i know what is the problemMaybe your internet speed is slow. Check your download speed. https://itunes.apple.com/sg/app/speedtest.net-mobile-speed/id300704847?mt=8Read other 2 answers [More]
I have set up 2 virtual paths seam/seamcart/ and cfi/cfi_cart. There are users who belong to realms and these realms are in turn assigned the virtual path. Also the virtual paths are protected. Both these virtual paths have the same DAD . My problem [More]
Hi, I have a Map<String,String> which i want to display in a TableView with 2 colums(Key column and Value column). I am able to display the data by creating an ObservableList of objects having the key and value attributes but i want to bind the Map [More]
I Tried to update the operating system on my 2013 MacBook air, it gets stuck about 12 minutes in then won't install. I have tried to use the disc utility to restore previous os but it says the disc needs repair but the repair function is not availabl [More]
I saw this post at some point with no answers. My error states, "The filename you specified is not valid because it does not include a .pdf extension, contains one or more invalide characters or the path preceding it refers to a protected system loca [More]
Was in iTunes and downloading some purchases when a panel appeared and told me that I must "restart my computer" - cursor was a beachball and the only "key" that would do anything was the power button. Restarted and other apps work fin [More]
I want to upgrade my firmware to the latest Curve 8900 firmware from T-Mobile.  I've installed a couple of apps which I don't mind reinstalling or reconfiguring, but I'm more concerned with losing settings such as my profiles, which are pretty compli [More]
hi No delete authorization for job BI_PROCESS_ATTRIBCHAN 16320601 I couldn't get it.. sachinHi Sachin, Can you be more informative in regards the issue?? Regards GPKRead other 2 answers [More]